18 augustus 2018

Gevarieerd optreden Ernst Daniël en Coosje Smid

Gevarieerd optreden Ernst Daniël en Coosje Smid

Op zondagmiddag 12 augustus traden Ernst Daniël Smid met zijn dochter Coosje op in de goed gevulde RK Willibrord kerk te Ruurlo. Ze werden daarbij begeleid door de bevlogen pianist Rob Mennen die tussendoor een adembenemende solo ten beste gaf met een compositie gebaseerd op ‘we zullen doorgaan’. Met hun eigen wortels in Zieuwent en Winterswijk voelden vader en dochter zich echt thuis in Ruurlo.

De middag werd gevuld met diverse covers van bekende nummers door zowel Ernst Daniël als Coosje maar ook duetten tussen hen samen. Het enthousiaste publiek kon genieten van ‘Imagine’, ‘True Colours’, ‘Mag ik dan bij jou’, ‘Hallelujah’, maar ook ‘Langs het tuinpad van mijn vader’ van Wim Sonnevelt en ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti werden vertolkt, een medley van Ramses Shaffy, prachtige hertaling van een nummer van Adèle en zo ging het maar door. Soms kon er een beetje meegezongen worden, maar meestal werd er ademloos geluisterd en goedkeurend geklapt na elk nummer.

In de pauze was er voor alle aanwezigen een verfrissend drankje verzorgd door de evenementencommissie die alle acties ten behoeve van de stichting organiseert. Op het kerkplein stonden fleurige statafels met oranje strikken eromheen en iedereen genoot van het mooie zachte zomerweer.

Het optreden werd gehouden ten behoeve van de Stichting Behoud Willibrordkerk Ruurlo om het broodnodige groot onderhoud wat de komende jaren uitgevoerd moet worden te kunnen bekostigen. Hiertoe zal er ook op zondagmiddag 14 oktober a.s. een veiling van goederen en diensten gehouden worden in de kerk zelf voor de gelegenheid onder leiding van veilingmeester Harry Kasteel! Kijk voor meer informatie op de website www.behoudwillibrordkerkruurlo.nl waar de komende tijd een groeiende lijst van zaken zal verschijnen die op 14 oktober geveild gaan worden!